Općenito

Ako razmišljate o sebi kao pustolovu, rafting je disciplina koju morate probati. Za spust niz zapjenjenu rijeku, trebate samo dobru volju i plivačke vještine. Slušate li upute skipera o tome kako, kada i kako jako veslati, ili kada se čvrsto držati za čamac, doživjet ćete pustolovinu koju će te prepričavati dugo vremena i nikad nećete zaboraviti.
Cetina je rijeka u južnoj Hrvatskoj duljine 101 km. Rijeka se spušta s visine od 385 m do razine mora  i ulijeva u Jadransko more, te je vodom najbogatija rijeka u Hrvatskoj.
Rafting na rijeci Cetini koji vam nudimo je dugačak 12 km, a ukupna visinska razlika je 47 m. Vrijeme trajanja raftinga na vodi je oko 2:30 do 03:00 h od početka do kraja, ali ako planirate svoj odmor, morate računati da je ukupno trajanje raftinga uz transfer od Omiša do starta i natrag do Omiša oko 04:00 h.
Rafting se sastoji od dva velika dijela. Prvih 5 km je razina 2, zatim postoji dio gdje svi gosti hodaju oko 200 m, a nakon toga, ostatak trase je razina 3. Temperatura vode u rijeci u lipnju je oko 22°C, srpnju i kolovozu doseže i 25°C. Rafting na rijeci Cetini je siguran za svu djecu u dobi od 5 godina ili više u pratnji roditelja ili skrbnika.
Za uspješan rafting izlet preporučujemo ponijeti cipele – najbolje su jeftine cipele za plivanje, ali također moguće je ponijeti i bilo koju drugu vrstu cipela, tenisice ili japanke. Sve što gosti imaju u čamcu, vjerojatno će biti u potpunosti mokro, stoga je potrebno ponijeti i rezervnu odjeću koja će goste čekati u kombiju na kraju raftinga.
Dodatne informacije:
Ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak – 4 osobe minimalno
Rafting je u principu dostupan svakodnevno – jutarnja tura iz Omiša kreće u 08:30 h ili poslijepodnevna u 13:30 h
 • Polasci iz Splita / Makarske / Omiša – prijevoz i povratak uključeni!
 • Uključeno: vodič, prsluci, kacige, vesla i, ako je potrebno, neoprenska odijela
 • Ponesite: suhu odjeću, kremu za sunčanje, ručnik
 • Rezervacije: 2 ili više dana prije raftinga
 • Tko može ići: 7 – 77 godina
Napomena:
Poduzimamo sve mjere opreza kako bi se osiguralo da putovanje bude sigurno i ugodno. Svi naši gosti su osigurani sa ograničenim osiguranjem. Međutim avanturističke aktivnosti nisu u potpunosti bez rizika, te kao takve ne mogu biti lišene rizika, bez da se naruši esencija same aktivnosti.
Osiguravamo svu sigurnosnu opremu, te iskusnog vodiča, no ne možemo preuzeti odgovornost za gubitak ili oštećenje osobne imovine ili osobne ozljede. Zato moramo napomenuti da na rafting izlet na svoju vlastitu odgovornost.

Available departures

Additional availability text. You can use this field for disclaimer text or anything else you want your clients know before booking.
 • Indoor standard cabin

  Half board

  + više informacija
  Max:

  Stylish and individually designed room featuring a satellite TV, mini bar and a 24-hour room service menu.

  Bed size:King size

 • First class cabin

  All inclusive.

  + više informacija
  Max:

  Stylish and individually designed room featuring a satellite TV, mini bar and a 24-hour room service menu.

  Bed size:King size

Regija Split

Regija Split

Splitsko – dalmatinska županija smještena je u središnjem dijelu regije Dalmacije. Ukupna površina joj je 14 045 km2, od toga kopno 4 572 km2. Prema administrativno – teritorijalnom ustrojstvu ima 16 gradova i 39 općina. Glavno sjedište je Split, drugi po veličini grad u Hrvatskoj (175.140 stanovnika). Split je važno prometno raskrižje, a ujedno i najveća trajektna luka na hrvatskoj obali Jadrana. Međunarodna zračna luka Split druga je po veličini i prometnom značenju u Hrvatskoj, dok je zračna luka na otoku Braču izgrađena za prihvat manjih zrakoplova i to prvenstveno u turističke svrhe.

Punih 17 stoljeća traje priča o Splitu, još otkako je rimski car Dioklecijan odlučio baš na tom poluotoku blizu velikog rimskog grada Salone izgraditi palaču u kojoj bi u miru proveo posljednje godine svoga života. U tih 1700 godina Palača je polako postajala i postala grad, koji danas mami bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine.

Dioklecijanova palača i cijela povijesna jezgra Splita na spisku su svjetske baštine UNESCO – a još od 1979., i to ne samo zbog izvanredne očuvanosti same Palače, nego bar jednako zbog toga što Palača i njezin grad (ili grad i njegova Palača, kako vam drago) i dalje žive punim životom. U toj strukturi vidljivi su i još uvijek živi svi povijesni slojevi od starog Rima, preko srednjeg vijeka do danas. Šetnjom kroz drevni grad moguće je putovati kroz vrijeme, promatrati vrhunske primjere antičke arhitekture poput Peristila, srednjovjekovne romaničke crkvice i gotičke palače, renesansne portale plemićkih kuća, barokne fasade, sve do moderne arhitekture izvanredno uklopljene u bogatu baštinu.

Takva slojevitost odražava se i u svakodnevnom životu Splita. Lokalni stanovnici sjede u istim kafićima, restoranima i kupuju u istim trgovinama s turistima, dajući im dojam da su dolaskom u Split postali sastavnim dijelom grada i njegovog ritma. Tržnica i ribarnica u centru su života svake splitske obitelji, kao što se cijeli društveni život grada od 200 tisuća stanovnika ogleda na njegovoj Rivi, gdje će svaki gost koji drži do sebe popiti kavu sjedeći do bučnih, temperamentnih Splićana.

Split je mnogo više od veličanstvene arhitektonske kulise. Grad je to u kojem je moguće uživati u vrhunskoj gastronomiji i vinima, naći brojna kulturna događanja poput filmskih i kazališnih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata, grad koji nudi zabavu od brojnih klubova i barova preko uličnih događanja do festivala poput Ultra Europe kojeg svake godine posjeti i do 100 tisuća mladih iz stotinjak zemalja svijeta. Split sa svojim desecima osvajača olimpijskih i drugih medalja ima i sportsku tradiciju kao malo koji drugi grad njegove veličine na svijetu.

Kad vam dosadi gradska vreva, tu je Marjan, brdo simbol nad gradom, sa svojom šumom, stazama za trčanje, planinarenjem i biciklizmom, rekreacijskim terenima, ali i drevnim crkvicama u kojima su stari Splićani tražili duhovni mir. Tu su i plaže, za grad veličine Splita neobično brojne i čistog mora, od slavnih pješčanih Bačvica do kamenih osamljenih oaza oko cijelog Marjana.

Nakon svega, čudi li vas što Splićani svoj grad najviše vole opisivati riječima “Nema Splita do Splita”?

Vidi više...

Facilities

 • Za cijelu obitelj