Opis paketa

U otkrivanju ljepota sakralne baštine istarskog poluotoka

Pridružite nam se na putovanju kroz neka od najljepših mjesta istarskog poluotoka i otkrijte vrijednu ostavštinu sakralne arhitekture.

Pronađite vlastiti duhovni mir u okrilju najljepših crkava i samostana u središtima gradova i gradića, na brežuljcima kao i na obalama mjesta te na usamljenim zaseocima uz puteljke. Posjetite Pazin i razgledajte crkvu Sv. Nikole i samostan Pohođenja Marijina. U malom mjestu Sv. Petru u Šumi obiđite crkvu Sv. Petra i Pavla i pavlinski samostana. U Puli proživite šaroliku povijest grada, posjete katedralu Uznesenja Marijina, samostan i crkvu Sv. Antuna te nezaobilazni simbol Pule, Arenu.

U Rovinju, popnite se do crkve Sv. Eufemije, a u Poreču ostanite očarani znamenitom Eufrazijevom bazilikom, najljepšim sačuvanim spomenikom ranobizantske umjetnosti uvrštene na UNESCO-ov popis svjetskog kulturnog nasljeđa. Za kraj posjetite Vodnjan i razgledajte crkvu Sv. Blaža u kojoj se čuva 370 relikvija 250 različitih svetaca. Otkrijte fascinantne građevine i napunite svoje baterije ljubavlju i pozitivnom energijom!

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Posjet i obilazak sakralne baštine Pazina, Pule, Poreča i Rovinja
  • Razgled sakralne baštine Sv. Petra u Šumi, Vodnjana
  • Razgled Arene
  • Autohtona gastro i eno ponuda

RASPORED SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Pazin – Sv. Petar u Šumi; 2. dan: Poreč – Rovinj; 3. dan: Pula; 4. dan: Vodnjan. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Istra

Istra

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.

Preuzmite PDF dokument i opoznajte autohtonu Istru – AUTOHTONA ISTRA

Vidi više...