Opis paketa
Tipična dalmatinska kuhinja prevladava i ovim podnebljem. Lagano kuhana i lako probavljiva hrana s mnogo ribe, začinskog bilja i maslinovog ulja osnova je svakog obroka. Peršin, češnjak osnova su začina svakog jela, a lovor, ružmarin i bosiljak samo nadopunjuju arome tradicionalnih jela. Od mesnih specijaliteta posebno se ističe dalmatinski pršut. Sušen na snažnoj buri, poslužen s ovčjim sirom, čini deliciju koja je neizostavni početak svakog obroka. Buzara, brudet, pašticada, komiška pogača, brački vitalac, razni rižoti, soparnik te jela ispod peke samo su neki od predstavnika bogate kuhinje ovog područja.
Srce Dalmacije, kako zovu ovaj dio Jadrana, koljevka je hrvatske povijesti, baštine i kulture. Još od prapovijesnih vremena tu su rasle prve naseobine i krunili hrvatski kraljevi. Slojevita povijest područja upisana je u svakom kamenu ulice ili trga, na svakom pročelju kuće i zgrade. Ljepote i blagodati ovog kraja prepoznali su i stari Rimljani koji su ovdje gradili svoje gradove i luke. Najposebniji od svih Rimljana, svakako je Gaj Aurelije Valerije Dioklecijan, koji je, pored daleko značajnije Salone, odabrao upravo pitomi splitski zaljev i ovdje sagradio sebi palaču za umirovljeničke dane. Oko carske palače stvorila se jezgra najvećeg grada na Jadranu. Dvije su gradske jezgre koje se posebno ističu svojom ljepotom i značajom. Dioklecijanova palača u Splitu s povijesnom jezgrom grada i povijesna jezgra grada Trogira, koje su uvrštene na UNESCO-v popis svjetske baštine. Tu je i Salona, nekada glavni grad rimske provincije Dalmacije, a danas najznačajniji i najveći arheološki lokalitet hrvatskog dijela Jadrana. Solin, grad nastao na temeljima rimske Salone, u povijesti je igrao značajnu ulogu kao krunidbeno mjesto hrvatskih vladara. No povijest ne stanuje samo na kopnu, voli ona i otoke. Tako je Hvar grad u kojem se nalazi jedno od najstarijih europskih kazališta, a najsunčaniji otok dom je i najbolje sačuvanom primjeru antičke parcelizacije zemljišta – Starigradskom polju koje je pod UNESCO-vom zaštitom.