Opis paketa

UTVRDE ŠIBENSKO – KNINSKE ŽUPANIJE

Otputujte u povijest i otkrijte legende koje nas vraćaju  u doba obrane od Turaka i Mlećana, a neke i doba plemića u srednji vijek.

Od Čorićevog tornja u Vodicama, preko tvrđava Sv. Nikole koja se nalazi na ulazu u kanal Sv. Ante, pa preko tvrđave Sv. Mihovila i Sv. Ivana, sve do bedema, kula i gradskih vrata u Šibeniku. Posjetit ćemo i srednjovjekovnu Kninsku tvrđavu.

Otkrijte fascinantne građevine i još čudesnije priče koje prate njihov nastanak i opstanak do dana današnjeg. Nakon kulturnog uzdizanja opustite se i uživajte u autohtonim specijalitetima iz ovog podneblja.

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Posjet fortifikacijama i upoznavanje s povijesti istih uz stručne vodiče
  • Razgled Šibenika, Vodica i Knina te njihovih znamenitosti
  • Uživanje u autohtonim eno i gastro delicijama ovoga kraja

SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od dva do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Vodice; 2. dan: Šibenik; 3. dan: Knin. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Regija Šibenik

Regija Šibenik

SREDIŠTE HRVATSKOG JADRANA

Šibensko – kninska županija na površini od 1860 km2 obuhvaća otočni i obalni dio te zaleđe. Otočni dio Šibensko – kninske županije čine 242 otoka, otočića i nadmorsko grebenje. Taj arhipelag je pretežno smješten u sjeverozapadnome dijelu šibenskog akvatorija, ističe se razvedenošću i slabom naseljenošću – na šibenskom području postoji svega 10 otočkih naselja. Najbrojnija otočna skupina Kornati poznata je po bizarnosti svojih oblika i raskošnim prirodnim ljepotama.

Središnji Mediteran, utvrđeni grad na samom moru, biblioteka povijesnih znamenja i kulture, zaštićen vapnenačkim grebenima i planinskim zaleđem, blagoslovljen s više od 300 otoka, otočića, hridi i grebena u svom akvatoriju, bogata riznica vinograda spojenih u jedinstvenu pjesmu urbanoga grada.

Bogovi su se smilovali, kada su crtali ovaj krajolik; od Nacionalnog parka rijeke Krke, njenog krškog okoliša, slapova i otočića Visovca, na kojem je svoje mjesto našao franjevački samostan, do kanjona rijeke Krke, gdje se nalazi najstariji pravoslavni manastir; od slikovitih primoštenskih vinograda do Nacionalnog parka Kornati, koji izgledaju poput bijelih suza rasutih po modrom moru.

ŠIBENIK

Šibenik je smješten u središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših hrvatskih kraških rijeka. Danas je Šibenik administrativno – politički, gospodarski i društveno – kulturni centar Šibensko – kninske županije koja se prostire duž obale zadarskog i splitskog dijela primorja u dužini oko 100 km, dok njezino zaleđe dopire sve do podnožja Dinare, udaljenog 45 km.

Grad Šibenik je najstariji samorodni grad na hrvatskoj obali, koji se po prvi put spominje 1066. godine u poslanici kralja Petra Krešimira IV, zbog čega se često naziva i Krešimirovim gradom.

Zamislite se u 15. stoljeću, kako promatrate zapanjujuću građevinu od bijelih kamenih blokova kako para oblake bez trunka drva ili drugog vezivnog materijala kao potpore, sigurno bi Vam se na trenutak učinilo da sanjate. Danas je upravo ta građevina najznačajnija na šibenskom području, građena točno 105 godina, jedinstvenog gotičkog i renesansnog stila gradnje sa 71 glavom uklopljenom u vanjštinu, a skulpturama i mozaicima uklopljenim u nutrinu – katedrala Sv. Jakova, uvrštena 2000. godine na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske kulturne baštine.

Grad Šibenik ima još jedno ime – Grad Djece, jer već skoro 50 godina zaredom je domaćin jedine dječje manifestacije u Hrvatskoj međunarodnog karaktera, Međunarodnog dječjeg festivala, po kojem je poznat u svjetskim razmjerima.

Vidi više...