Opis paketa

Kako bi se u potpunosti upoznala i doživila neka zemlja posebnu pažnju treba obratiti na okuse i mirise koje ona krije. Iz načina pripreme hrane, bili to lokalni specijaliteti ili svakodnevni obroci, kao i iz tradicije pića, može se mnogo saznati ne samo o temperamentu i načinu života ljudi kraja, nego i o kulturno-povijesnim tekovinama koje su na lokalnu kuhinju utjecale. Nedaleko od Zagreba, na obroncima Plešivice, smjestili su se stoljetni vinogradski položaji poznati kao plešivički amfiteatri. Zbog svog prirodnog položaja i nagiba, ovi su amfiteatri plodne zemlje izvrsni za proizvodnju vrhunskog grožđa i vina. U hrvatskom portugizcu možete uživati na 35 gostoljubivih gospodarstva široke vinske i gastronomske ponude. Osim u vinima proizvedenim od svjetskih poznatih sorti, uživat ćete i u karakterističnim zalogajima kao što su patka s mlincima i plešivički copanjek.

Proizvod je zamišljen na način da se korisniku nudi posjeta specifičnim lokalitetima sjevernog dijela Hrvatske. Sve je dodatno obogaćeno degustacijom vrhunskih vina i delicija i tečajevima kuhanja s renomiranim kuharima iz tog kraja.
Glavne aktivnosti programa:
  • Obilazak vinorodnog područja Plešivice, edukacije o načinu proizvodnje vina i kušanje autohtonih sorti
  • Ručkovi u tradicionalnim restoranima, kušanje lokalnih specijaliteta uz prezentaciju (zagorska juha, štrukli, mlinci)
  • Degustacija delicija Središnje Hrvatske i tečajevi kuhanja tradicionalnih jela s poznatim kuharima tog kraja
  • Posjeti vinskim podrumima, edukacije o tradicionalnom načinu proizvodnje vina i degustacija (portugizac Plešivica)
  • Razgled muzeja „Staro selo“ Kumrovec
  • Razgled grada Zagreba s posjetom medičarskom obrtu za proizvodnju i izradu Licitara (UNESCO), Zagrebačke katedrale i Trga Sv. Marka
  • Obilazak parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb mali

 

 

 

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Hrvatska

Hrvatska
Razmazite se na idiličnim plažama s tirkizno plavim morem, opustite se u skrivenim uvalicama obrubljenima borovima ili istražite majušne pješčane rtove… Napunite baterije na posve jedinstven način. Neovisno o tome tražite li gradsku, skrivenu, divlju, netaknutu ili šljunčanu, s više od 6000 kilometara obale u Hrvatskoj ćete zasigurno pronaći plažu iz snova!
Od obala južnodalmatinskih otoka okupanih blagih suncem Jadranskoga mora do Dinare, najvišega planinskog vrha u Hrvatskoj, kroz močvare prepune biljnog i životinjskog svijeta ili sredozemnog šumskog bogatstva Mljeta… Prirodnim ljepotama Hrvatske ne nazire se kraj.
Uronite u ekološki najočuvanije dijelove Europe, o čemu svjedoči činjenica da je 10 % površine Hrvatske zaštićeno. Istražite osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode, među kojima se nalaze Plitvička jezera, jedino prirodno dobro pod zaštitom UNESCO-a. Prema podacima Europske komisije hrvatski Jadran najčišće je more u Europi, a neke od plaža na Jadranu svrstane su među najljepše u svijetu.
Osjetite  energiju tog zelenog raja uz povoljnu klimu i jedinstven životinjski svijet, kao što su bjeloglavi supovi, divlji konji, smeđi medvjedi ili delfini te biljni svijet s više od 3000 različitih vrsta na određenim lokacijama diljem Velebita i kvarnerskih otoka. Ako se želite izgubiti, došli ste na pravo mjesto, a možda ćete tada pronaći i sebe.
Zamislite obiteljsku pustolovinu u šumi, romantične trenutke ispod slapa i prijateljska druženja na prekrasnim obalama jezera i uzbudljivim planinskim vrhovima. No najbolje od svega jest što ne morate prijeći dug put da biste uživali u svim tim prekrasnim krajolicima.

Photo: Renco Kosinožić, HTZ

Regije

Vidi više...