Opis paketa

Jeste li znali da se do 19. stoljeća u Hrvatskoj koristilo staroslavensko pismo – glagoljica koje potječe iz 9. stoljeća? Bogata povijest glagoljice prikazana je u Aleji glagoljaša koja spaja gradić Roč sa najmanjim gradom na svijetu – Humom! Priča o povijesti srednjovjekovnih gradova Grožnjana, Motovuna i Pazina plijenit će vašu pažnju, dok uživate u prekrasnoj prirodi. Posjet Arheološkom muzeju u Puli potvrdit ce sve ono što ste slušali o povijesti srednjovjekovnih gradova. Upoznajte se sa glagoljicom i ispišite svoje ime na tom fascinantnom pismu!

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Posjet Humu – najmanjem gradu na svijetu, upoznavanje sa glagoljicom i ispisivanje vlastitog imena na glagoljici
  • Šetnja Alejom glagoljaša uz obilazak Roča
  • Posjet srednjovjekovnom gradiću Grožnjanu – gradu umjetnika i Motovunu – pitoresknom gradiću na brežuljku,
  • Obilazak Pule i posjet Arheološkom muzeju u Puli

RASPORED SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Grožnjan – Motovun; 2. dan: Roč – Hum – Pazin; 3. dan Pula. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Photo: Ivo Biočina, HTZ

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Istra

Istra

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.

Preuzmite PDF dokument i opoznajte autohtonu Istru – AUTOHTONA ISTRA

Vidi više...