Opis paketa

Jeste li znali da je na istarskom poluotoku poznato čak 229 vrsta ptica, od kojih 111 gnjezdarica, a ugroženo je čak 109 vrsta! Ta velika raznolikost vrsta koje ovdje obitavaju skupa sa raznolikom florom i faunom koju susrećemo, čini ovu turu nezaboravnim iskustvom! Posjetite s nama park prirode Učka, dolinu rijeke Raše i Čepić polje, te saznajte najvažnije informacije o mnogim ugroženim biljnim i životinjskim vrstama koje obitavaju na ovom podrucju. Nakon cjelodnevnog uživanja u flori i fauni, opustite se u društvu vaših domaćina uživajući u eno i gastro delicijama ovoga kraja!

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Promatranje ptica i edukacija o njima
  • Šetnja prekrasnim krajolicima parka priroda Učka, doline rijeke Raše i Čepić poljem
  • Uživanje u autohtonim eno i gastro delicijama ovoga kraja

RASPORED SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Učka; 2. – 3. dan: dolina rijeke Raše – Čepić polje. Aranžman se može realizirati tijekom pred i posezone, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Photo: Dražen Stojčić, HTZ

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Istra

Istra

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.

Preuzmite PDF dokument i opoznajte autohtonu Istru – AUTOHTONA ISTRA

Vidi više...