Opis paketa

Otkrivanje ljepota Dalmacije pješke

Uz fantastičnu arhitekturu i vjerojatno neke od najljepših krajolika u Europi, dalmatinska obala je uistinu jedinstvena. Čeka Vas opušteni tjedan u ovom upečatljivom obalnom području. Grad Dubrovnik, vjerojatno najbolje očuvani renesansni grad na svijetu, uskih ulica i crvenih krovova okružen je gradskim zidinama koje su pod zaštitom UNESCO-a. Šetnje prirodom su jedan od najboljih načina opuštanja, odmora i obnavljanja energije. U bogatim i raznolikim prirodnim ljepotama Dalmacije istražite i upoznajte njene najljepše obalne destinacije. Pješačkom turom na Vidovu goru, kroz Nacionalni park Krka uživati ćete u smirujućim panoramama i pogledu na otoke razasute na prekrasnom plavom moru.
Tura je osmišljena da započinje na području Dubrovačke rivijere te završava na području Splitske rivijere, dajući vremena za uživanje u obali i otocima, lijepim gradovima i savršenim nacionalnim parkovima. Počevši od fascinantnog UNESCO grada Dubrovnika, gdje započinje naš put, preko parka prirode Biokovo, pa sve do Nacionalnog parka Krka.
Glavne aktivnosti programa:
 • Razgled Dubrovnika uz pješačenje (UNESCO)
 • Razgled Splita s posjetom podrumima Dioklecijanove palače (UNESCO)
 • Razgled Trogira i povijesne jezgre (UNESCO)
 • Obilazak NP Krka
 • Pješačenje – Poučno pješačka staza: Stinice – Roški slap – Oziđana pećina (8,5 km)
 • Razgled lokaliteta Burnum i pješačenje ka Manojlovačkom slapu
 • Pješačenje kružnim stazama: Skradinski buk (1.900 m), Roški slap (1.360 m) i Manastir Krka (2.100 m)
 • Obilazak i pješačke ture po PP Biokovo (staze pod Vilovikom i Putovima drevne Berulije)
 • Posjet lokalitetu Salona (Solin)
 • Pješačka tura na Vidovu goru (Brač)
 • Tipična dalmatinska večera uz nastup klapa (UNESCO)

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb mali

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Hrvatska

Hrvatska
Razmazite se na idiličnim plažama s tirkizno plavim morem, opustite se u skrivenim uvalicama obrubljenima borovima ili istražite majušne pješčane rtove… Napunite baterije na posve jedinstven način. Neovisno o tome tražite li gradsku, skrivenu, divlju, netaknutu ili šljunčanu, s više od 6000 kilometara obale u Hrvatskoj ćete zasigurno pronaći plažu iz snova!
Od obala južnodalmatinskih otoka okupanih blagih suncem Jadranskoga mora do Dinare, najvišega planinskog vrha u Hrvatskoj, kroz močvare prepune biljnog i životinjskog svijeta ili sredozemnog šumskog bogatstva Mljeta… Prirodnim ljepotama Hrvatske ne nazire se kraj.
Uronite u ekološki najočuvanije dijelove Europe, o čemu svjedoči činjenica da je 10 % površine Hrvatske zaštićeno. Istražite osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode, među kojima se nalaze Plitvička jezera, jedino prirodno dobro pod zaštitom UNESCO-a. Prema podacima Europske komisije hrvatski Jadran najčišće je more u Europi, a neke od plaža na Jadranu svrstane su među najljepše u svijetu.
Osjetite  energiju tog zelenog raja uz povoljnu klimu i jedinstven životinjski svijet, kao što su bjeloglavi supovi, divlji konji, smeđi medvjedi ili delfini te biljni svijet s više od 3000 različitih vrsta na određenim lokacijama diljem Velebita i kvarnerskih otoka. Ako se želite izgubiti, došli ste na pravo mjesto, a možda ćete tada pronaći i sebe.
Zamislite obiteljsku pustolovinu u šumi, romantične trenutke ispod slapa i prijateljska druženja na prekrasnim obalama jezera i uzbudljivim planinskim vrhovima. No najbolje od svega jest što ne morate prijeći dug put da biste uživali u svim tim prekrasnim krajolicima.

Photo: Renco Kosinožić, HTZ

Regije

Vidi više...