Opis paketa

Srednjovjekovni gradić Svetvinčenat, mnoštvo legendi, spomenici kulture, renesansni trg, ples, velebni kaštel Morosini-Grimani, freske, bogati kulturni program i srednjovjekovni festival. Sve su to epiteti koji opisuju mali gradić u središtu Istre koji svake godine posjećuje više tisuća posjetitelja, što domaćih što stranih. Probajte putovati kroz vrijeme te predočiti mještanima i posjetiteljima kako je ono nekada izgledalo u srednjem vijeku. Gradić Motovun smješten u utvrdi na 270 metara nadmorske visine, na brijegu dominira prelijepom dolinom rijeke Mirne. Zacijelo najljepši srednjovjekovni grad u Istri kojeg morate posjetiti zajedno sa srednjovjekovnim Grožnjanom. Karlovac, poznatiji kao grad na četiri rijeke se ponosi Starim gradom Dubovcem iz 13. stoljeća gdje se na sajmu vlastelinstva predstavljaju stari zanati, običaji i igre uz jela po starim recepturama. Ozalj, gradić na prijelazu Kupe iz brdskog u ravničarski tok, niknuo je između šumovitih brežuljaka i smaragdne rijeke. Na vapnenačkoj stijeni, ponad tihe, zrcalne Kupe, ponosno stoji zrinsko-frankopanski Stari grad, simbol Ozlja i srce njegovoga povijesnog razvitka. Postanite na trenutak dio srednjovjekovnog doživljaja i bogate baštine unutrašnjosti Istre, grada Karlovca i Like, a poseban doživljaj upriličiti će vam nenadmašna atraktivnost Plitvičkih jezera.

Glavne aktivnosti obuhvaćene programom:

 • Doživljaj Srednjovjekovnog festivala i sudjelovanje u tematskim radionicama streličarstva, mačevanja, bacanja bodeža, sjekira i koplja
 • Razgled Svetvinčenta, kaštela Grimani i ruševina srednjovjekovnog grada Dvigrada
 • Posjet Parku prirode Učka
 • Razgled Motovuna, najljepšeg srednjovjekovnog grada u Istri
 • Doživljaj mediteranskih specijaliteta u lokalnom restoranu (UNESCO)
 • Razgled Grožnjana, gradića okruženog zelenim brežuljcima i magičnim bijelim zemljama sa očuvanim srednjovjekovnim bedemom i gradskim vratima
 • Posjet Završju, malom srednjovjekovnom gradiću kojim je tri stoljeća vladala obitelj Contarini
 • Doživljaj Dvoglasja tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja (UNESCO)
 • Razgled starogradske jezgre Karlovca i starog grada Dubovca
 • Posjet srednjovjekovnom gradu Ozalj i Dvorcu izgrađenom na litici iznad rijeke Kupe
 • Posjet Zavičajnom muzeju Ozalj koji svojom građom obuhvaća povijest

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Hrvatska

Hrvatska
Razmazite se na idiličnim plažama s tirkizno plavim morem, opustite se u skrivenim uvalicama obrubljenima borovima ili istražite majušne pješčane rtove… Napunite baterije na posve jedinstven način. Neovisno o tome tražite li gradsku, skrivenu, divlju, netaknutu ili šljunčanu, s više od 6000 kilometara obale u Hrvatskoj ćete zasigurno pronaći plažu iz snova!
Od obala južnodalmatinskih otoka okupanih blagih suncem Jadranskoga mora do Dinare, najvišega planinskog vrha u Hrvatskoj, kroz močvare prepune biljnog i životinjskog svijeta ili sredozemnog šumskog bogatstva Mljeta… Prirodnim ljepotama Hrvatske ne nazire se kraj.
Uronite u ekološki najočuvanije dijelove Europe, o čemu svjedoči činjenica da je 10 % površine Hrvatske zaštićeno. Istražite osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode, među kojima se nalaze Plitvička jezera, jedino prirodno dobro pod zaštitom UNESCO-a. Prema podacima Europske komisije hrvatski Jadran najčišće je more u Europi, a neke od plaža na Jadranu svrstane su među najljepše u svijetu.
Osjetite  energiju tog zelenog raja uz povoljnu klimu i jedinstven životinjski svijet, kao što su bjeloglavi supovi, divlji konji, smeđi medvjedi ili delfini te biljni svijet s više od 3000 različitih vrsta na određenim lokacijama diljem Velebita i kvarnerskih otoka. Ako se želite izgubiti, došli ste na pravo mjesto, a možda ćete tada pronaći i sebe.
Zamislite obiteljsku pustolovinu u šumi, romantične trenutke ispod slapa i prijateljska druženja na prekrasnim obalama jezera i uzbudljivim planinskim vrhovima. No najbolje od svega jest što ne morate prijeći dug put da biste uživali u svim tim prekrasnim krajolicima.

Photo: Renco Kosinožić, HTZ

Regije

Vidi više...