Opis paketa

PRVI U SVIJETU – PUTEVIMA IZUMITELJA TORPEDA

Pođite s nama na nezaboravno putovanje u Rijeku i Zagreb te saznajte sve o tome kako je nastao torpedo! Našu avanturu koja nas vodi tragovima čuvenog izumitelja, Ivana Vukića Lupisa, započinjemo u Rijeci – trećem po veličini gradu u Hrvatskoj i središtu Primorsko – goranske županije. Ovdje saznajemo sve o Lupisu, znanom po izumu torpeda koji je, u svojoj usavršenoj verziji, postao standardno naoružanje razvijenijih ratnih mornarica. Potom se zapućujemo prema hrvatskoj metropoli – Zagrebu gdje razgledavamo Tehnički muzej. Pridružite nam se i iskoristite ovu savršenu priliku da posjetite Hrvatsku te saznate sve o Lupisu – čovjeku koji je svojim izumima osvojio svijet!

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Čudesni svijet izumitelja – Lupisa
  • Razgled Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci i Tehničkog muzeja u Zagrebu
  • Razgled znamenitosti Opatije, Kastva i Rijeke

SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od tri do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Rijeka; 2. dan: Rijeka – Opatija – Kastav – Rijeka; 3. dan: Rijeka – Zagreb – Rijeka. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Kvarner

Kvarner

Kvarner je regija raznolikih priča i snažnih emocija. On je ekološki čisto područje bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa te sjajne turističke ponude i aktivnog odmora.  Tako je blizu Vas, a opet, drukčiji od Vaše svakodnevice.

Kvarner je neprocjenjiv spoj mora, otoka i gorja na iznimno malom prostoru. U samo jednom danu možete ploviti jahtom ili se kupati u moru, a zatim uživati u hladovini  nedaleke šumovite unutrašnjosti. Zimi ćete ovdje skijati s pogledom na more, a samo koji kilometar dalje, uživati u bazenu s morskom vodom, opuštajućim wellness tretmanima ili pak dugim šetnjama uz more.

Uređene šetnice i miomirisni vrtovi, stoljetni parkovi i vrhunska zdravstvena usluga u službi su zdravlja i obnavljanja energije te ponovno probuđene životne radosti. Ali ova je regija i najbolji scenarij za  Vaš aktivan odmor ili pak uspjele poslovne susrete.

Prepustite se gastronomskim užicima. Uživajte u brojnim manifestacijama, kulturnim priredbama i festivalima, posjetite svetišta. Naučite pisati staroslavenskim pismom glagoljicom, postanite majstor u pripremanju mediteranske kuhinje Ili  pak  uživajte u tradicionalnim događanjima.

Kvarner vas čeka. Nudi vam smještaj u vrhunskim hotelima, apartmanskim naseljima, nautičkim centrima, kampovima i kućnoj radinosti. Spremno Vas i sa srcem ugošćuje u vrhunskim slow food restoranima, konobama ili pak kavanama austrougarskog štiha. Ovdje vas čekaju klubovi sa suvremenim glazbenim ritmovima ili pak glazbeni festivali pod zvijezdama.

Kvarner je tu u Vašoj neposrednoj blizini i lako dostupan, izvanredno povezan  auto-cestama, zrakoplovima, brodskim vezama te željeznicom.

Kvarner  je prekrasna slika i nezaboravni doživljaj. Samo Vaša priča.

Vidi više...