Opis paketa

U Istri se tartuf vadi još iz davnina, a za njega su znali još i Rimski carevi, kao i Austrougarski plemići koji su ga uvelike konzumirali, ne samo zbog izvanrednog okusa, već i zbog afrodizijskih karakteristika koje mu se pripisuju. Osim bijelog tartufa, u Istri se mogu naći još i tri vrste crnog tartufa. Dolina rijeke Mirne, odnosno Motovunska šuma u Livadama dobro je znan tartufarski centar, a tamo vas vodimo u potragu za ovim gomoljacama svjetskoga glasa! Svakoga dana u društvu iskusnih tartufara, uz pomoć posebno dresiranih pasa, tražit cemo tartufe koje ćemo kasnije i sami pripremati. Degustiranje različitih jela s tartufima neće izostati, baš kao ni jedinstven okus istarskih tartufa kojima ćete se, jednom kad ih kušate, uvijek poželjeti vratiti!

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Traženje tartufa u društvu iskusnog tartufarskog majstora
  • Obilazak piktoresknih istarskih gradića – Motovuna, Oprtlja i Grožnjana
  • Degustacije domaćeg vina, pršuta, sira i maslinovog ulja u autohtonim podrumima

RASPORED SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Motovun; 2. dan: Motovun – Livade – Motovun; 3. dan: Motovun – Grožnjan Oprtalj; 4. dan: Motovun – Roč – Momjan – Kremenje – Motovun. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Istra

Istra

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.

Preuzmite PDF dokument i opoznajte autohtonu Istru – AUTOHTONA ISTRA

Vidi više...