Opis paketa

Ne propustite ovaj uistinu jedinstven UNESCO vikend i upoznajte najvrijedniju kulturnu baštinu ovog kraja. Prošećite Porečom čija je cijela starogradska jezgra živi spomenik kulture i posjetite Eufrazijevu baziliku, svjetski značajan povijesni spomenik što je 1997. godine potvrdio i UNESCO, uvrštenjem u svjetsku kulturnu baštinu. Posjetite Motovun srednjovjekovni gradić smješten na brežuljku, koji se

nalazi na UNESCO-voj listi čekanja. Za kraj ovog našeg kulturnog putovanja za Vas smo pripremili tradicionalnu večeru s istarskim specijalitetima uz nastup folklora koje će nam prezentirati umijeće pjevanja na “tanko i debelo“, odnosno dvoglasje tijesnih intervala – tradicionalni glazbeni izričaj koji se također nalazi na UNESCO-voj listi.

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Razgled Poreča, Motovuna
  • Posjet Eufrazijevoj bazilici uvrštenoj na UNESCO listu svjetske baštine
  • Uživanje u autohtonim gastro specijalitetima ovog kraja uz folklor

RASPORED SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od jedan do dva dana. Okvirni program aktivnosti za dvodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Poreč; 2. dan: Motovun. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Photo: Ivo Biočina, HTZ

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Istra

Istra

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.

Preuzmite PDF dokument i opoznajte autohtonu Istru – AUTOHTONA ISTRA

Vidi više...