Opis paketa

Grad Zagreb, smješten na zemljopisnom, kulturnom, povijesnom i političkom sjecištu istoka i zapada Europe, glavni grad Hrvatske, spaja kontinentalni i mediteranski duh u osebujnu cjelinu. Zagreb je kulturno, znanstveno, gospodarsko, političko i administrativno središte Republike Hrvatske sa sjedištem Sabora, Predsjednika i Vlade. Povoljan geografski položaj između Panonske nizine, ruba Alpa i Dinarida omogućio je spontani nastanak mjesta slobodne komunikacije.

  SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

  1. DAN – PETAK

Meet & greet na aerodromu – transfer do hotela

Mogućnost večere u hotelu – noćenje

  1. DAN – SUBOTA

Nakon doručka vođeni razgled grada Zagreba u pratnji lokalnog vodiča

Posjet trgu Bana Josipa Jelačića, Zagrebačkoj katedrali i vožnja simbolom grada Zagreba – Zagrebačka uspinjača (spaja zagrebački Gornji i Donji grad)

Ručak u restoranu, s vlastitom proizvodnjom piva bez konzervansa i aditiva

Nakon ručka posjet trgu Sv. Marka i crkvi Sv. Marka

Zagreb 360° – Zagreb Eye; vidikovac u srcu grada  odakle se pruža jedinstven pogled na Trg bana Jelačića, Gornji i Donji grad i najvažnije kulturno-povijesne građevine Zagreba, njegove trgove, ulice i parkove

Posjet medičarskom obrtu za proizvodnju i izradu Licitara (UNESCO)

Mogućnost večere u hotelu – noćenje

  1. DAN – NEDJELJA

Nakon doručka transfer prema zračnoj luci i odlazak

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Zagreb

Zagreb

 

Zagrebačka priča

Elegantan i srčan hrvatski glavni grad Zagreb postaje jedna od najpopularnijih europskih city break destinacija. Uz eklektičnu mješavinu mediteranske i srednjoeuropske kulture, Zagreb ujdinjuje austro-ugarsku tradiciju i topli, mediteranski načina života.  Najvažnije zagrebačke kulturne institucije i mnogi hoteli, od kojih je velik dio i u sastavu međunarodnih hotelskih lanaca, smješteni su u samom središtu grada i to u pješačkoj zoni koja je – kada to vrijeme dozvoljava – vjerojatno najveći europski kafić na otvorenom. Tu su i druge atrakcije kao što je živopisna tržnica na otvorenom – jedna od posljednjih u Europi, koja je apsolutno prvorazredni doživljaj za sve koji dođu u Zagreb.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=2xtEAu9q9t4[/embedyt]

Ponekad ozbiljna, ponekad zabavna, ponekad neobična, ova metropola po mjeri čovjeka nudi veliki izbor atrakcija koje treba posjetiti i vidjeti. Svojom fantastičnom arhitekturom, nevjerojatnim brojem zelenih površina, raznovrsnim muzejima, restoranima i kafićima te širokim spektrom smještajnih objekata, Zagreb je grad u kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Najveća vrijednost ovoga grada za mnoge je, ipak, njegova atmosfera i ljudi koji nikada ne dopuštaju da se osjećate sami. Zagreb ima priču i srce, veliko srce!

Više informacija o Zagrebu možete pronaći na www.infozagreb.hr .

Vidi više...