Opis paketa
OTOČKA ENOLOŠKA AVANTURA
Sunce, more, brod i vino – ključne su riječi kojima možemo opisati naše nezaboravno putovanje hrvatskim otocima. Okosnica naše avanture biti će vino, ukusni napitak koji se u Hrvatskoj pravi još od antike i doba starih Grka i Rimljana. Tragovima vina idemo na ‘Zlatnom otoku’ Krku, smještenom u samom središtu prekrasnog Kvarnerskog zaljeva. Naš ‘Zlatni otok’ ujedno je i domovina čuvene žlahtine bijele, sorte vinove loze koja uspijeva jedino u krčkom vinogorju, pa ćemo ovdje kušati vino svijetložute do slamnatožute boje, nježne arome i finog karakterističnog okusa. Nastavljamo preko Lošinja do Raba.
Naprijed vinoljupci, očekujemo vas raširenih ruku!
OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:
- Degustacije autohtone sorte vina – Vrbničke žlahtine i raznih vrsta rakije dobivenih tradicionalnim načinom proizvodnje
- Okusi i mirisi tradicionalne hrvatske kuhinje – sljubljivanje sira i vina
- Razgledi znamenitih građevina – gradska vrata i zidine Kastva, Katedrala i Trg Kamplin s frankopanskim kaštelom u gradu Krku, otočić Košljun, ostaci gradske utvrde grada Raba
SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:
Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od pet do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Opatija – Kastav; 2. i 3. dan: Krk – Vrbnik – Punat – Krk., 4. Dan Lošinj – Rab; 5. dan: Rab. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.
Photo: Damir Fabijanić, HTZ