Opis paketa

Istra, najveći poluotok Jadranskog mora, diljem svijeta čuvena je po svojoj gastronomiji. Počevši od čuvenog crnog i bijelog tartufa koji raste na sivoj i glinenoj zemlji sjevernih predjela središnje Istre, preko južnih i zapadnih obronaka tzv. Crvene Istre gdje stoljetne masline šire svoje grane, a grozdovi malvazije i terana rastu u izobilju na vinovim lozama… Ukratko, Istra je pojam za prave gurmane, pa nas ne čudi što se mnogi u nju vraćaju kako bi ponovno okusili prekrasnu hranu i piće kakvu spravljaju samo pravi Istrani.

Na našem putovanju vodimo vas u unutrašnjost Istre, na seoska domaćinstva i u konobe gdje se svakodnevno spravljaju neka od najpoznatijih istarskih jela. Pljukanci i njoki, maneštra, kupus i kobasice bit će dio naše gastro avanture, baš kao i ljepota prirode i bogatstvo kulture kojima cemo svjedočiti na Brijunima i u pulskoj Areni. Dođite!

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Gastronomske delicije Istre – fuži, pljukanci, njoki, umak od mesa ‘šugo’, jota, fritule…
  • Obilazak najljepših istarskih znamenitosti – Amfiteatar, Eufrazijeva bazilika, Nacionalni park Brijuni…
  • Degustacije domaćeg vina i maslinovog ulja te nezaobilazni village party

RASPORED SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od tri do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Motovun; 2. dan: Motovun – Pazin – Roč – Motovun; 3. dan: Motovun – Grožnjan – Oprtalj – Motovun; 4. dan: Motovun – Pula – Brijuni – Motovun; 5. dan: Motovun – Poreč – Rovinj – Motovun. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Photo: SCRIBO PR

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Istra

Istra

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.

Preuzmite PDF dokument i opoznajte autohtonu Istru – AUTOHTONA ISTRA

Vidi više...