Opis paketa

Još u doba antike Istra je bila poznata kao kraj prelijepih vinograda i izvrsnih vina. Nekada u amforama, a danas u bačvama i bocama najbolja istarska vina stižu na stolove vinskih znalaca diljem Europe, što je samo još jedan dokaz kvalitete ovog autohtonog istarskog proizvoda. Na našem putovanju vodimo vas u Motovun, pitoreskan istarski gradić čija atraktivnost leži u istinskom srednjovjekovnom ambijentu, ali i pogledu na vinorodna polja i obližnju Motovunsku šumu. Ovaj će gradić biti naša baza za izlete u okolicu uz brojne degustacije svih tipičnih sorti vina najvećeg jadranskog poluotoka, Istre – istarske malvazije, muškata, refoška, terana, merlota, cabernet sauvignona… Obilje čudesnih mirisa i boja dodatno ćemo začiniti posjetama Pazinu, Roču i Buzetu, gradićima čuvenim po kamenim kaštelima s gotovo nestvarnim vidicima, ali i pogledom na obližna naselja raspršena na brojnim dragama i brežuljcima unutrašnje Istre. Prekrasno, zar ne?

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Brojne degustacije i mogućnost kupovine vrhunskih istarskih vina – muškata, terana, istarske malvazije…
  • Tradicionalna istarska kuhinja i specijaliteti poput fritaje od tartufa
  • Čudesni vidici s kaštela Pazina, Roča i Buzeta te posjet najvećoj kulturnoj znamenitosti Istre – pulskom amfiteatru

RASPORED SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od pet do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Motovun – Momjan; 2. dan: Motovun – Pazin – Roč – Buzet – Motovun; 3. dan: Motovun – Pula – Motovun; 4. dan: Motovun – Rovinj – Poreč – Motovun; 5. dan: Motovun. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Istra

Istra

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.

Preuzmite PDF dokument i opoznajte autohtonu Istru – AUTOHTONA ISTRA

Vidi više...