Opis paketa

Pođite na avanturu biciklom kroz pitomu, zelenu i plavu Istru te nedirnutu prirodu. Na dva kotača otkrijte sve čari srednjovjekovnih gradova unutrašnjosti, turističkih središta na zapadnoj obali Istre te mnogobrojna skrivena pitoreskna mjestašca Istre. Nakon avantura na dva kotača, posjetite seoska domaćinstva i konobe gdje se svakodnevno spravljaju neka od najpoznatijih istarskih jela: istarski pršut, pljukanci i njoki, jela s tartufima, maneštra, kupus i kobasice, fritule, a u vinskim podrumima kušajte poznate istarske sorte vina: istarsku malvaziju, teran, momjanski muškat…

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Bicikliranje zelenom i plavom Istrom,
  • Posjet srednjovjekovnim gradićima u unutrašnjosti Istre, posjet Motovunskom kaštelu i susret s netaknutom prirodom
  • Razgled turističkih središta na obali Istre: Umag, Poreč, Rovinj, Pula

RASPORED SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od pet do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za šestodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Umag; 2. dan: Buje – Momjan – Motovun; 3. dan: Brtonigla; 4. dan: Poreč – Vrsar; 5. dan: Rovinj; 6. dan: Pula. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Photo: Luka Tambača, HTZ

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Istra

Istra

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.

Preuzmite PDF dokument i opoznajte autohtonu Istru – AUTOHTONA ISTRA

Vidi više...