Opis paketa

PLANINARSKIM PUTEVIMA GORSKOG KOTARA

Pridružite nam se na ugodnoj šetnji planinarskim stazama u jednom od najljepših nacionalnih parkova u Hrvatskoj! Vodimo vas u Nacionalni park Risnjak gdje ćemo se kretati 4200 metara dugačkom poučnom stazom Leska, ali i obići izvor rijeke Kupe – jednu od mnogih neriješenih krških zagonetki, čija je vodena masa oblikovala očaravajuće tirkizno jezero zeleno – plave boje! Velebni masiv Risnjaka ističe se bijelom bojom svojih stijena koje se uzdižu nad zelenim goranskim šumama, a njegova je kruna Veliki Risnjak, poznat kao jedan od najljepših hrvatskih vidikovaca s kojeg pogled pada na Kvarnerski zaljev, Klek, Velebit, Kamniške i Julijske Alpe… Naše putovanje prilagodili smo i onima kojima je ovo prvi planinarski izlet u životu, a sigurni smo – ne i posljednji.

Stoga, ugrabite ranac i vreću za spavanje te nam dozvolite da vam pokažemo ono najljepše od Hrvatske!

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Lagana šetnja pitomim planinarskim stazicama Nacionalnog parka Risnjak
  • Izvanredna ljepota prirode – čuveni izvor Kupe i poučna staza Leska
  • Gastronomske poslastice Gorskog kotara – domaće rakije, dimljeno jelenje meso, pečene pastrve…

SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od tri do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Rijeka; 2. dan: Rijeka – Crni Lug – NP Risnjak – Rijeka; 3. dan: Rijeka – NP Risnjak – Rijeka. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Photo: Mario Romulić i Dražen Stojčić, HTZ

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Kvarner

Kvarner

Kvarner je regija raznolikih priča i snažnih emocija. On je ekološki čisto područje bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa te sjajne turističke ponude i aktivnog odmora.  Tako je blizu Vas, a opet, drukčiji od Vaše svakodnevice.

Kvarner je neprocjenjiv spoj mora, otoka i gorja na iznimno malom prostoru. U samo jednom danu možete ploviti jahtom ili se kupati u moru, a zatim uživati u hladovini  nedaleke šumovite unutrašnjosti. Zimi ćete ovdje skijati s pogledom na more, a samo koji kilometar dalje, uživati u bazenu s morskom vodom, opuštajućim wellness tretmanima ili pak dugim šetnjama uz more.

Uređene šetnice i miomirisni vrtovi, stoljetni parkovi i vrhunska zdravstvena usluga u službi su zdravlja i obnavljanja energije te ponovno probuđene životne radosti. Ali ova je regija i najbolji scenarij za  Vaš aktivan odmor ili pak uspjele poslovne susrete.

Prepustite se gastronomskim užicima. Uživajte u brojnim manifestacijama, kulturnim priredbama i festivalima, posjetite svetišta. Naučite pisati staroslavenskim pismom glagoljicom, postanite majstor u pripremanju mediteranske kuhinje Ili  pak  uživajte u tradicionalnim događanjima.

Kvarner vas čeka. Nudi vam smještaj u vrhunskim hotelima, apartmanskim naseljima, nautičkim centrima, kampovima i kućnoj radinosti. Spremno Vas i sa srcem ugošćuje u vrhunskim slow food restoranima, konobama ili pak kavanama austrougarskog štiha. Ovdje vas čekaju klubovi sa suvremenim glazbenim ritmovima ili pak glazbeni festivali pod zvijezdama.

Kvarner je tu u Vašoj neposrednoj blizini i lako dostupan, izvanredno povezan  auto-cestama, zrakoplovima, brodskim vezama te željeznicom.

Kvarner  je prekrasna slika i nezaboravni doživljaj. Samo Vaša priča.

Vidi više...