Opis paketa

Jeste li znali da je uz obale Istre potopljeno i do sada pronađeno 23 broda? Pođite na avanturu putovanja kroz povijest ispričanu kroz sudbine olupina. Od Gilde, Adriane i Coriolanusa uz obale sjeverne Istre, preko najznačajnije olupine Baron Gautsch koja se neposredno ispred Rovinja pa do Arga, Line i Visa uz istočnu obalu Istre. Saznati cemo kada, kako i zašto su brodovi potopljeni i čemu su služili. Nakon avanture u dubinama Jadranskog mora, uživajte u slasnim autohtonim jelima i pićima ovoga podneblja.

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Ronjenje i razgled, fotografiranje olupina uz obale Istre
  • Upoznavanje s povijesti Istre, a posebno Pule kao ratne luke kroz povijest
  • Uživanje u autohtonim proizvodima Istre, eno i gastro doživljaj

RASPORED SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od tri do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za šestodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Umag; 2. dan – 3. dan: Rovinj; 4. Dan: Pula; 5. Dan: Rabac. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Photo: Renco Kosinožić, HTZ

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Istra

Istra

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.

Preuzmite PDF dokument i opoznajte autohtonu Istru – AUTOHTONA ISTRA

Vidi više...