Opis paketa

Pođite s nama u avanturu otkrivanja sjaja Rimskog carstva! Iako je Rimsko Carstvo postojalo još od prije Krista, remek – djela nastala u tom vremenu još uvijek krase Istru. Vodimo vas na put gdje ćete upoznati arheološke lokalitete koji odišu specifičnom atmosferom i velicanstvenošću prošlih vremena! Drevni Rimljani, poznatim po uživanju u čarima i blagodatima života, za svoju razonodu i odmor sagradili su mnogobrojne villae rusticae na priobalju, te na Brijunima, današnjem nacionalnom parku. Doznajte kako su živjeli Rimljani, čime su se hranili, iz čega i čime su jeli, iz čega su pili. Mnogobrojni su kulturno povijesni spomenici prkosno i ponosno ostali svjedočiti o tisućljetnoj bogatoj povijesti Istre, koja se ne može izbrisati, a ni zaboraviti!

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Posjet arheološkom nalazištu u centru Umaga i lokalitetu Sipar blizu Zambratije
  • Obilazak Monkodonje kod Rovinja, Dvigrada kod Lima,
  • Obilazak Pule uz posjet Arheološkom muzeju Istre i Amfiteataru Arena u Puli
  • Posjet Nacionalnom parku Brijuni

RASPORED SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Umag; 2. dan: Rovinj – Dvigrad; 3. dan: Pula. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Photo: Ivo Biočina, HTZ

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Istra

Istra

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.

Preuzmite PDF dokument i opoznajte autohtonu Istru – AUTOHTONA ISTRA

Vidi više...