Opis paketa

OTOČKA ENOLOŠKA AVANTURA

Sunce, more, brod i vino – ključne su riječi kojima možemo opisati naše nezaboravno putovanje hrvatskim otocima. Okosnica naše avanture biti će vino, ukusni napitak koji se u Hrvatskoj pravi još od antike i doba starih Grka i Rimljana. Tragovima vina idemo na ‘Zlatnom otoku’ Krku, smještenom u samom središtu prekrasnog Kvarnerskog zaljeva. Naš ‘Zlatni otok’ ujedno je i domovina čuvene žlahtine bijele, sorte vinove loze koja uspijeva jedino u krčkom vinogorju, pa ćemo ovdje kušati vino svijetložute do slamnatožute boje, nježne arome i finog karakterističnog okusa. Nastavljamo preko Lošinja do Raba.

Naprijed vinoljupci, očekujemo vas raširenih ruku!

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Degustacije autohtone sorte vina – Vrbničke žlahtine i raznih vrsta rakije dobivenih tradicionalnim načinom proizvodnje
  • Okusi i mirisi tradicionalne hrvatske kuhinje – sljubljivanje sira i vina
  • Razgledi znamenitih građevina – gradska vrata i zidine Kastva, Katedrala i Trg Kamplin s frankopanskim kaštelom u gradu Krku, otočić Košljun, ostaci gradske utvrde grada Raba

SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od pet do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Opatija – Kastav; 2. i 3. dan: Krk – Vrbnik – Punat – Krk., 4. Dan Lošinj – Rab; 5. dan: Rab. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Photo: Damir Fabijanić, HTZ

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Kvarner

Kvarner

Kvarner je regija raznolikih priča i snažnih emocija. On je ekološki čisto područje bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa te sjajne turističke ponude i aktivnog odmora.  Tako je blizu Vas, a opet, drukčiji od Vaše svakodnevice.

Kvarner je neprocjenjiv spoj mora, otoka i gorja na iznimno malom prostoru. U samo jednom danu možete ploviti jahtom ili se kupati u moru, a zatim uživati u hladovini  nedaleke šumovite unutrašnjosti. Zimi ćete ovdje skijati s pogledom na more, a samo koji kilometar dalje, uživati u bazenu s morskom vodom, opuštajućim wellness tretmanima ili pak dugim šetnjama uz more.

Uređene šetnice i miomirisni vrtovi, stoljetni parkovi i vrhunska zdravstvena usluga u službi su zdravlja i obnavljanja energije te ponovno probuđene životne radosti. Ali ova je regija i najbolji scenarij za  Vaš aktivan odmor ili pak uspjele poslovne susrete.

Prepustite se gastronomskim užicima. Uživajte u brojnim manifestacijama, kulturnim priredbama i festivalima, posjetite svetišta. Naučite pisati staroslavenskim pismom glagoljicom, postanite majstor u pripremanju mediteranske kuhinje Ili  pak  uživajte u tradicionalnim događanjima.

Kvarner vas čeka. Nudi vam smještaj u vrhunskim hotelima, apartmanskim naseljima, nautičkim centrima, kampovima i kućnoj radinosti. Spremno Vas i sa srcem ugošćuje u vrhunskim slow food restoranima, konobama ili pak kavanama austrougarskog štiha. Ovdje vas čekaju klubovi sa suvremenim glazbenim ritmovima ili pak glazbeni festivali pod zvijezdama.

Kvarner je tu u Vašoj neposrednoj blizini i lako dostupan, izvanredno povezan  auto-cestama, zrakoplovima, brodskim vezama te željeznicom.

Kvarner  je prekrasna slika i nezaboravni doživljaj. Samo Vaša priča.

Vidi više...