Opis paketa

Wine tour Slavonije

Na samom istoku Hrvatske, u krajoliku kojim dominiraju Dunav i blagi brežuljci Fruške gore po kojima su vinogradi razasuti još od rimskog doba, smjestio se Ilok – grad duge, kraljevske povijesti i grad vina. Vinogorja i kvaliteta samog vina ovog kraja prepoznata su diljem svijeta te nije slučajno da je upravo Iločki traminac, koji se služio i na krunidbi kraljice Elizabete, sastavni dio vinoteke engleskog dvora. Degustirajte razne vrste vina u obiteljskim, vinskim kušaonicama i naučite na koji se način dragocjena tekućina čuvala nekada i sada. Štovatelji dobre kapljice vina uživat će u vožnji Iločkom vinskom cestom nailazeći na vinske podrume, degustacije vina i raznih domaćih specijaliteta. U Iločkim starim podrumima možete kušati vrhunska vina kao što su graševina, chardonnay, traminac ili predikatna vina, što stvara pravi raj za vinoljupce i sve poklonike hedonizma.
Proizvod je zamišljen na način da se korisniku nudi posjeta specifičnim lokalitetima unutrašnjeg dijela Hrvatske uz privatne transfere. Sve je dodatno obogaćeno degustacijom vrhunskih vina što predstavlja spoj doživljaja, od kulinarskog iskustva, vina i kulture. Itinerar je obogaćen otkrivanjem bogatstva kulturne baštine regije sa naglaskom na proizvodnju vina u tom kraju, kroz posjete raznim podrumima i degustacijama. Program je usmjeren na stvaranje autentničnog iskustva korisnika, a temelji se na poznavanju najboljih imanja, vinogradara i vodiča.
Glavne aktivnosti programa:
  • Obilazak Srijemsko-iločkog vinogorja, uz kušanje autohtonih sorti vina
  • Edukacije o tradicionalnom načinu proizvodnje vina i degustacija vrhunskih vina (graševina, chardonnay, traminac, predikatna vina)
  • Posjeti vinskim podrumima – personalizirani pristup i upoznavanje s lokalnim vinarima
  • Ručkovi u tradicionalnim restoranima, kušanje lokalnih specijaliteta uz napjev Bećarac (UNESCO)
  • Posjet muzeju Slavonije (Osijek)
  • Obilazak Parka prirode Kopački rit
  • Obilazak dvorca Eltz i gradske jezgre (Vukovar)
  • Muzej grada Iloka

    HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb mali

 

 

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja

Slavonija je područje legendi čiji se mitovi i tajne ponosno prenose s koljena na koljeno. Slavonci se ponosno drže tradicija kao što su proslava žetve, narodna nošnja i lokalna narodna glazba.

Gostoljubivi su domaćini, uvijek spremni za druženje uz čašu jednog od mnogobrojnih kvalitetnih vina nastalih zahvaljujući plodnoj zemlji i uz zalogaj nekog od ljutih lokalnih specijaliteta kao što je čobanac ili riblji paprikaš.

Obrubljena Dravom i Dunavom i podijeljena hrvatsko-mađarskom državnom granicom, na istoku začarana močvarom, na jugu i jugozapadu zaštićena riječnim rukavcima, a na sjeveru i sjeverozapadu otvorena za povezivanje vinskim cestama i puteljcima – Baranja je danas i dalje vrlo zatvorena, gotovo izolirana i mističnija nego ikada prije. Unatoč obnovi starih mostova i izgradnji potpuno novih, bez obzira što je prošarana s nekoliko međunarodno važnih prometnih pravaca i što je sve zanimljivija turistička destinacija – Baranja danas uspijeva biti posebnom jer ljudi ondje ljubomorno čuvaju vlastite egzistencijalne tajne.

Najizravnije i najkonkretnije baš oni pamte priče starije nego što su njihove obitelji, tajne o životu i preživljavanju, o ljubavi i umiranju, vinima, ljutim papričicama, specifičnom ribolovu, svadbama, bušama, pudarinama, šćetkanicama, paunićima, slamnjačama i kandilama. Zahvaljujući toj još uvijek postojećoj etnografskoj čaroliji, koju je moguće iščitavati s lica mještana u naseljima izvan glavnih cesta, Baranja uspijeva privlačiti, ali nikada se ne otkriva do kraja.

Photo: Ivo Biočina, HTZ

 

Vidi više...