Opis paketa

FLORA I FAUNA GORSKOG KOTARA

Na našem putovanju vodimo vas u najljepše krajeve Hrvatske – Gorski kotar – regiju Hrvatske čije bogatstvo prirodnih izvora rađa naprosto očaravajuću biljnu i životinjsku raznolikost! Naše putovanje započinjemo u Nacionalnom parku Risnjak, šetnjom stazicama koje vode kroz šume bukve, jele i smreke, dok nam naš vodič priča priču o jednoj od najrjeđih i najskrivenijih zvijeri u Europi – risu. Od planinskih masiva Risnjaka i Snježnika, najšumovitijeg područja zapadne Hrvatske, krećemo prema Lokvama i Brodu na Kupi gdje cemo promatrati razne životinjske vrste koje obitavaju u vodama Gorskog kotara.

Idealno za ljubitelje prirode! Ne propustite!

OPIS GLAVNIH SADRŽAJA/ATRAKCIJA:

  • Upoznavanje prirodnih bogatstava Gorskog kotara
  • Posjet Nacionalnom parku Risnjak
  • Spuštanje kanuima rijekom Kupom i promatranje bioraznolikosti rijeke i okoline

SADRŽAJA/AKTIVNOSTI IZLETA:

Ovaj aranžman moguće je realizirati u trajanju od pet do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Rijeka; 2. dan: Rijeka – Crni Lug – Rijeka; 3. dan: Rijeka – Fužine – Lokve – Rijeka; 4. dan: Rijeka – Skrad – Brod na Kupi – Rijeka; 5. dan: Rijeka. Aranžman se može realizirati tijekom čitave godine, i to za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s dvije, tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje je osigurano na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Photo: Davor Rostuhar, HTZ

Rezerviraj ovdje

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Kvarner

Kvarner

Kvarner je regija raznolikih priča i snažnih emocija. On je ekološki čisto područje bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa te sjajne turističke ponude i aktivnog odmora.  Tako je blizu Vas, a opet, drukčiji od Vaše svakodnevice.

Kvarner je neprocjenjiv spoj mora, otoka i gorja na iznimno malom prostoru. U samo jednom danu možete ploviti jahtom ili se kupati u moru, a zatim uživati u hladovini  nedaleke šumovite unutrašnjosti. Zimi ćete ovdje skijati s pogledom na more, a samo koji kilometar dalje, uživati u bazenu s morskom vodom, opuštajućim wellness tretmanima ili pak dugim šetnjama uz more.

Uređene šetnice i miomirisni vrtovi, stoljetni parkovi i vrhunska zdravstvena usluga u službi su zdravlja i obnavljanja energije te ponovno probuđene životne radosti. Ali ova je regija i najbolji scenarij za  Vaš aktivan odmor ili pak uspjele poslovne susrete.

Prepustite se gastronomskim užicima. Uživajte u brojnim manifestacijama, kulturnim priredbama i festivalima, posjetite svetišta. Naučite pisati staroslavenskim pismom glagoljicom, postanite majstor u pripremanju mediteranske kuhinje Ili  pak  uživajte u tradicionalnim događanjima.

Kvarner vas čeka. Nudi vam smještaj u vrhunskim hotelima, apartmanskim naseljima, nautičkim centrima, kampovima i kućnoj radinosti. Spremno Vas i sa srcem ugošćuje u vrhunskim slow food restoranima, konobama ili pak kavanama austrougarskog štiha. Ovdje vas čekaju klubovi sa suvremenim glazbenim ritmovima ili pak glazbeni festivali pod zvijezdama.

Kvarner je tu u Vašoj neposrednoj blizini i lako dostupan, izvanredno povezan  auto-cestama, zrakoplovima, brodskim vezama te željeznicom.

Kvarner  je prekrasna slika i nezaboravni doživljaj. Samo Vaša priča.

Vidi više...