Availability

We are sorry, there are no rooms available at this accommodation at the moment

Općenito

Nacionalni park Paklenica je od davnina poznata kao raj za penjače i planinare, no krški teren, raznolik krajolik i preko 150 km markiranih staza svrstava ovaj park među najatraktivnije područje za ljubitelje trčanja.
Utrka se održava u sklopu XVIII. Međunarodnog susreta penjača i planinara u suradnji sa javnom ustanovom Nacionalni park Paklenica. Ova manifestacija traje 3 dana te za to vrijeme NP Paklenicu posjeti preko 5.000 posjetitelja. Trail utrka se održava u 3 težinske kategorije prilagođene amaterima i profesionalcima. Cijela staza je označena te ima okrijepne stanice.

Osigurajte svoj smještaj na vrijeme i ne propustite Paklenica Trail International – planinsku utrku koja je zaživjela svoja tri izdanja, a održava se na najdužoj hrvatskoj planini Velebit u Nacionalnom parku Paklenica.

Kako bi i Vi bili dijelom ovog senzacionalnog događaja u NP Paklenica, Uniline je za Vas pripremio posebne cijene smještaja koje počinju već od 12€ po osobi!

SMJEŠTAJ

Rezervirajte smještaj po posebnim cijenama u periodu od 26.04.-03.05.2016.

Smještaj u privatnim apartmanima već od 12 € po osobi
Pension DEGENIJA – Starigrad – REZERVIRAJ
Privatni apartman VITRENIK – Starigrad – REZERVIRAJ
Privatni apartman MARIJA – Novigrad – REZERVIRAJ
Privatni apartman VESELA – Seline – REZERVIRAJ
Privatni apartman JURE – Starigrad – REZERVIRAJ

Smještaj u mobilnim kućicama ALAN

Prijavite se na utrku putem www.paklenicatrail.com

Napomene

SATNICA UTRKE:

Petak, 29.04.2016.
Starigrad-Paklenica, (kod Iglu Športa)
15.00 – 22.00h: Potvrda prijava, preuzimanje startnih brojeva i natjecateljskih paketa
Subota, 30.04.2016.
Starigrad-Paklenica, kod Iglu Športa
07.00 – 8.20h: Potvrda prijava, preuzimanje startnih brojeva i natjecateljskih paketa

Briefing: 08.20h -08.30h
Pregled obavezne opreme: 08.30h – 08.55h
Start za sve kategorije: 09.00h
Dolazak prvih natjecatelja
Pjeskarica: 10.15h, Paklina: 11.15h, Three Canyons: 15.00h

Regija Zadar

Regija Zadar

Zadarsku turističku regiju čini središnji prostor Jadrana sa šest gradova, 28 općina i stotine naselja, te tristotinjak otoka, otočića i hridi.

Područje je to ugodne sredozemne klime, veće površine mora i arhipelaga od kopna, prirodnog bogatstva i raznolikosti.

Kulturno povijesno nasljeđe i spomenici tri tisućljetne opstojnosti obogaćeni su raznolikošću i jedinstvenošću tradicije i načina života.

Grad Zadar koji je po Konstantinu Porfirogentu stariji od Rima sjedište je Zadarske županije i jedan od snažnijih turističkih centara Hrvatske, koji obilaze stotine tisuća gostiju, među kojima i mnoge zvijezde iz poslovnog svijeta, politike, filma, zabave, a slovi kao grad doživljaja s mnoštvom manifestacija koje ga čine jednim od najzanimljivijih i atraktivnijih gradova za posjet. O njegovm kreativnom geniju svjedoče i moderna djela poput svjetski znanih Morskih orgulja. Višestoljetna burna povijest, razaranja i stvaranja ostavili su ožiljke ali i brojne zapise vremena, današnju vrijednu spomeničku baštinu grada.

Iz svih povijesnih razdoblja sačuvane su brojne crkve i spomenici kulture na kojima je vidljiva umjetnost svih stilova graditeljstva, od rimskog doba preko srednjeg vijeka do modernog graditeljstva. Njih 70-ak nalazi se u samoj povijesnoj jezgri grada, dok njegovi ostali dijelovi s užom i širom okolicom broje preko 600 nepokretnih spomenika kulture.

 

Kultura i povijest

10 000 godina vidljivih ostataka ljudskog obitavanja nalazi se na ovom prostoru, od onih prije pisma do upisa u starogrčke itinerare i pomorske karte. Od Cezara i Rimskog carstva, rodnog mjesta srednjovjekovne hrvatske države u Ninu, do Zadra, kao prijestolnice Dalmacije od 7. stoljeća do kraja Prvog svjetskog rata, povijest je vidljiva i danas. Vladavine Bizanta, Karolinga, Austrougarskog carstva, Venecije, Turaka, Napoleona, ispisivana su i ugrađena u crkve, zidine i palače i čine riznicu kulturno povijesnih spomenika u trajanju kroz vrijeme.

Više informacija