Availability

We are sorry, there are no rooms available at this accommodation at the moment

Općenito

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia održati će se od 18. do 23. travnja 2017. godine, u 6 etapa. Na prošlogodišnjem izdanju nastupili timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda.

Tour of Croatia događanje je kojem je sportska arena cijela Hrvatska, utrka se održava na više od 1.000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina, a prolazi kroz više od 100 različitih mjesta, s više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo. Utrka ove godine počinje u Osijeku, izravno će je prenositi HRT i Eurosport, a TV prijenos će emitirati i brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji –  od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Prvi Tour of Croatia održan je 2015. godine. Utrka je trajala 5 dana, a ukupni pobjednik od 160 natjecatelja bio je Maciej Paterski. Kao i prošle godine, nastupit će ukupno 20 timova, no uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova, nacionalnih parkova i regija kroz koje prolazi. Manifestacija je to koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih motiva za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unaprjeđenja imidža Hrvatske u svijetu.

Službena web stranica www.tourofcroatia.com

Photo: Dario Belinghieri

Dodatne informacije

  • Višednevno događanje

Hrvatska

Hrvatska
Razmazite se na idiličnim plažama s tirkizno plavim morem, opustite se u skrivenim uvalicama obrubljenima borovima ili istražite majušne pješčane rtove… Napunite baterije na posve jedinstven način. Neovisno o tome tražite li gradsku, skrivenu, divlju, netaknutu ili šljunčanu, s više od 6000 kilometara obale u Hrvatskoj ćete zasigurno pronaći plažu iz snova!
Od obala južnodalmatinskih otoka okupanih blagih suncem Jadranskoga mora do Dinare, najvišega planinskog vrha u Hrvatskoj, kroz močvare prepune biljnog i životinjskog svijeta ili sredozemnog šumskog bogatstva Mljeta… Prirodnim ljepotama Hrvatske ne nazire se kraj.
Uronite u ekološki najočuvanije dijelove Europe, o čemu svjedoči činjenica da je 10 % površine Hrvatske zaštićeno. Istražite osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode, među kojima se nalaze Plitvička jezera, jedino prirodno dobro pod zaštitom UNESCO-a. Prema podacima Europske komisije hrvatski Jadran najčišće je more u Europi, a neke od plaža na Jadranu svrstane su među najljepše u svijetu.
Osjetite  energiju tog zelenog raja uz povoljnu klimu i jedinstven životinjski svijet, kao što su bjeloglavi supovi, divlji konji, smeđi medvjedi ili delfini te biljni svijet s više od 3000 različitih vrsta na određenim lokacijama diljem Velebita i kvarnerskih otoka. Ako se želite izgubiti, došli ste na pravo mjesto, a možda ćete tada pronaći i sebe.
Zamislite obiteljsku pustolovinu u šumi, romantične trenutke ispod slapa i prijateljska druženja na prekrasnim obalama jezera i uzbudljivim planinskim vrhovima. No najbolje od svega jest što ne morate prijeći dug put da biste uživali u svim tim prekrasnim krajolicima.

Photo: Renco Kosinožić, HTZ

Regije

Kultura i povijest

Povijest na svakom koraku ! Izgubite se u isprepletenim ljupkim srednjovjekovnim uličicama, utonite u misli nad ranokršćanskim mozaicima ili zakoračite u impresivnu bizantsku katedralu..UNESCO je prepoznao jedinstveno kulturno nasljeđe Hrvatske uvrstivši ga na popis svjetske baštine. Osjetite kako ovdje duhovi Sredozemlja i središnje Europe žive u skladu. Taj spoj različitih civilizacija i međusobnih utjecaja ogleda se i za stolom gdje prevladavaju jela od mesa, ribe, povrća i vina. Zahvaljujući tomu, hrvatska nacionalna kuhinja uistinu je jedinstvena i zasigurno će oduševiti sva vaša osjetila. Smještena na raskrižju između istoka i zapada, srednje Europe i južnjačkog duha Sredozemlja, Hrvatska je tijekom godina razvila raznoliku umjetničku, književnu i glazbenu tradiciju. Bogato kulturno nasljeđe prostire se izvan mnogobrojnih muzeja, crkava i katedrala.

Više informacija